Rólunk

Mabuni SE Házirend->

A Mabuni Sportegyesület Története

 

A MABUNI SE 2000 augusztus 10.-én alakult meg hivatalosan,  amikor a Fővárosi Bíróság nyilvántartásba vette, mint Társadalmi szervezetet. Nyilvántartási száma: 01-02-0016341, adószáma:18870169-1-43. A sportegyesület Elnöke Szóládi László, elnökségi tagok Scholtz Nándor, és Szóládi Lászlóné.

Az egyesület alapítója, és elnöke 1981-ben kezdett el karatézni többedmagával (Gajdos Tamás, Honthegyi Zsolt, Menyhárt Sándor, Kórodi Sándor, Kalocsa János, Kovács Endre, Túróczi Gábor, Babinszki Mihály, Jakobicz Ferenc csak néhány név az induló csapatból) az akkor még Shotokan karatét tanító Felcser G. Ottónál, és Szabó Károlynál. A lelkes monori kezdőcsapat sikere volt, hogy többször meglátogatta, és segítette a csapat fejlődését Antall János a Shotokan karate egyik magyarországi megalapítója.

1984-ben Kurdi Gábor hazatért az USA-ból, meghirdette, és elkezdte tanítani a Hayashi –ha Shito-ryu Karatét. Sok más karatéshoz hasonlóan a monori klub is elkezdte tanulni, és gyakorolni az új stílust. Már az első kiskunmajsai edzőtáborban is jelentős létszámmal képviseltük magunkat, és ott voltunk az első, összes Shito-ryust felvonultató tiszafüredi edzőtáborban is.

1988-ban az addig edzéseket tartó Szabó Károly nem tudta tovább folytatni az oktatást, és Monoron megszűnt a karate. Szóládi László az Állatorvostudományi Egyetem Karate Szakosztályához igazolt, és a stílusvezető Kurdi Gábor irányításával folytatta az edzéseket.  2 – 3 hónapos szervező munka után 1989 elején,  közel 40 fővel megalapította, és elkezdte a monori József Attila Gimnázium Karate Szakosztályával az edzéseket. Volt hogy 5 Dojó-ban közel 300 karatés gyakorolta a Shito-ryut. 1999-ben a Szakosztály kétfelé vált, és a Szóládi László által vezetett csapat megalapította a ma is működő Sportegyesületet.

A MABUNI SE a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) tagja. Magyarországon minden karatéval kapcsolatos esemény (verseny, edzőtábor, vagy vizsga) közvetve (a Stílus szervezeten keresztül: Hayashi-ha Shito-Ryu Karate-do Hungary), vagy közvetlenül az MKSZ-hez köthető.

Karatéka-ként a következő feladataid vannak:

Ha eldöntötted, hogy, Te is szeretnél a Mabuni Sportegyesület tagja lenni, az edzésekre rendszeresen járni, esetleg a fentebb említett valamelyik rendezvényen részt venni akkor 1-1,5 hónapon belül szerezd be a BUDOPASS-t, és igazolj le az egyesülethez.

Magyarázat: A BUDOPASS a Te Karatés „személyi Igazolványod”. Tartalmazza azokat az adataidat amelyek a sportolásod során szükségesek lehetnek. Ebbe vezetik a vizsgákon szerzett fokozatodat, ide írják be mikor  vettél részt edzőtáborokon, és az érvényesítő bélyeggel evvel igazolod az MKSZ tagságodat.

Amilyen hamar csak tudsz menj el a Sportorvoshoz, és csinálj egy sportorvosi vizsgálatot amit a BUDOPASS-ba írnak be.

Magyarázat: Az orvosi vizsgálat az Edződ, és a Te számodra is fontos! Ebből tudhatod meg hogy egészséges vagy, nincs olyan betegséged amely akadályozhat az edzésben. Ráadásul a versenyeken való elinduláshoz elengedhetetlen.

Ha szeretnél versenyezni akkor az edződ segítségével csináltass versenyengedélyt magadnak.

Magyarázat: A versenyengedély egyben egy biztosítás is, amely az edzéseken, és a versenyeken történ véletlen baleseteknél tud anyagi segítsét nyújtani. Egyben evvel igazolod, hogy a MKSZ által regisztrált versenyző vagy!
Megosztás

Copyright © 2024 .